Sammenlign forbrukslån og lån på dagen

Hvis man trenger penger kjapt, kan det være fristende å søke om et raskt forbrukslån, eller et lån på dagen. Disse lånene var tidligere lette å få, og for smålån uten kredittvurdering kunne man faktisk få pengene utbetalt på dagen. Nå er regelverket strammet inn, men man kan fortsatt få raske lån hos seriøse aktører som www.gjensidige.no.

Med dagens regelverk må man gjennom en kredittvurdering, og et lån på dagen betyr i dag at man får svar på lånesøknaden i løpet av 24 timer. Selve utbetalingen vil ta noe lenger tid, og vil uansett ikke skje før søknaden er godkjent. Det er gjerne de minste lånene, som mikrolån, minilån og SMS-lån, som har kortest utbetalingstid.

Raske forbrukslån

Noen ganger trenger man et forbrukslån med rask utbetaling, for eksempel hvis bilen må repareres eller hvis vaskemaskinen har tatt kvelden. Da kan det være smart å sjekke vilkårene hos ulike aktører på markedet for å finne et forbrukslån med hurtig utbetaling som har gode betingelser med tanke på rente, gebyrer, lånevilkår og tilbakebetalingstid.

Det finnes mange sider på internett hvor man kan sammenligne renter og vilkår på forbrukslån, for eksempel Axo Finans. Her kan man sammenligne lånetilbud fra inntil 20 långivere. De store avisene, som VG og Dagbladet, har også guider hvor man kan finne det billigste forbrukslånet. Dette gjør det enklere å finne det beste forbrukslånet til akkurat dine behov.

Smålån på dagen

Noen ganger trenger man å låne et større beløp, for eksempel til et kjøkken eller en bruktbil. Andre ganger er det kun behov for et mindre beløp, som hvis kjøleskapet ryker eller man får en uforutsett regning. Da kan det være fornuftig å undersøke de beste betingelsene for å få et smålån på dagen.

De minste lånene, som kan være helt ned i noen få tusenlapper, kalles ofte SMS-lån eller mikrolån eller minilån. Disse har høye gebyrer i forhold til lånebeløpet, men det går fort å få lånet utbetalt. Med en gang man er kredittsjekket vil pengene komme inn på konto. Maksimalt lånebeløp for disse lånene er som regel 50 000 kroner.

Kredittkort

Den sikreste måten man alltid kan ha ekstra penger tilgjengelig på, er ved å spare opp til en buffer. Dette er penger man har i bakhånd i form av kontanter eller bankinnskudd. Bufferkontoen er alltid tilgjengelig på dagen, men av ulike årsaker kan det være vanskelig å spare opp nok penger. Kanskje kommer det flere uforutsette utgifter på en gang.

Det kan være kjekt å ha et kredittkort i bakhånd, for da har man en ekstra kreditt som alltid er tilgjengelig på kortet, opptil en viss kredittgrense. Det kan dessuten være smart å ha med et slikt kort på reise, i tilfelle det vanlige bankkortet ens skulle bli borte. Et kredittkort kan nemlig ikke overtrekkes når kredittgrensen er nådd.

Renter og betingelser

Et kredittkort kan ha høy rente, men er ofte rentefritt de første 40 eller 45 dagene. Hvis man passer på å betale tilbake gjelden før denne perioden er over vil lånet være rentefritt. Med kredittkort vil det som regel tilkomme et fakturagebyr når man skal betale regningen, samt en årlig avgift på kortet. Ellers er det få eller ingen gebyrer.

Smålån og SMS-lån har ofte høye renter, og i tillegg vil et slikt lån gjerne ha gebyrer. Disse kan være relativt høye i forhold til lånebeløpets størrelse. Dette er fordi det gjerne er mer administrativt arbeid rundt utbetalingen av disse lånene, noe som gjenspeiler seg i kostnadene. Man må alltid gjennom en individuell vurdering, hvor gode betalere får bedre vilkår.

Det beste smålånet

Når man trenger et lån på dagen må man vurdere hvilke behov man har, og veie dem opp mot kostnadene ved å ta opp lånet. Hvis man kan betale tilbake raskt kan et SMS-lån eller mikrolån være det beste alternativet. Å ha et kredittkort i bakhånd er også et godt alternativ så lenge man har en fast inntekt.

You May Also Like